Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

H Bjork , τα Ξύδια και το Παλικάρι


Τρίτη 29 Ιουλίου: Η Bjork, και ενώ οι είχε γνωστοποιηθεί ότι η άφιξή της ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 30/7, φτάνει επιτέλους στην Ελλάδα λίγο πριν από τις 18.00. Μετά από την τελευταία της επίσκεψη στην Αθήνα το 2004 στην τελετή έναρξης ξαναπατά το πόδι της σε ελληνικό έδαφος.

Επόμενος σταθμός της το ξενοδοχείο Athens Lycabetus στο Κολωνάκι. Αφού φτάνει στο ξενοδοχείο, γύρω στις 18:00 ,παρέα με κάποιον συνεργάτη της, το προσωπικό την υποδέχεται και τη βοηθά να εγκατασταθεί στη σουίτα που έχει κρατηθεί για τη διαμονή της στην Αθήνα. Ύστερα από αίτημά της ο κλιματισμός στη σουίτα είναι κλειστός δύο ώρες πριν την άφιξη της για να μην…ξεραθεί ο ταλαντούχος λαιμός της. Τι κι αν έχει δηλώσει στo παρελθόν ότι δε θα τραγουδούσε ποτέ με ένα τζιν και ένα απλό t-shirt γιατί τα θεωρεί σύμβολα του καπιταλισμού, μία διεθνής καριέρα και κάποια εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων σου αλλάζουν τα μυαλά.

Μετά την εγκατάστασή της το προσωπικό της προτείνει μια ξενάγηση στο ξενοδοχείο στα πλαίσια της δέουσας φιλοξενίας για να δεχθεί τελικά την άρνηση της Ισλανδής ποπ σταρ η οποία καταλήγει στο δωμάτιο της εκνευρισμένη από την επιμονή των υπεύθυνων του ξενοδοχείου. Στην πολυτελέστατη σουίτα την περίμενε άφθονο αλκοόλ το οποίο κατανάλωσε χωρίς να το πολυσκεφτεί και σε εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες. Φυσικά δεν αρκέστηκε στις αλκοολούχες υπηρεσίες του δωματίου …

Βραδινή συντροφιά

Φτάνει το βράδυ και αντί να βολτάρει στη νυχτερινή Αθήνα επιλέγει να ξοδέψει τον χρόνο τη συντροφιά με το αλκοόλ αλλά και έναν εντυπωσιακό όμορφο συμπατριώτη μας που θα τη βοηθήσει να εγκλιματιστεί και να περάσει ευχάριστα τις ώρες της κάτω από τον αθηναϊκό ουρανό στο grand μπαλκόνι του πολυτελούς ξενοδοχείου.

Ξημερώνει Πέμπτη, η μέρα της συναυλίας που όλοι οι φαν της εναγωνίως περίμεναν. Στις 10 το βράδυ ξεκινά η συναυλία στο ΟΑΚΑ και το κοινό, που ομολογουμένως δεν άγγιξε τα αναμενόμενα επίπεδα, ενθουσιασμένο ακούει και χειροκροτεί την εκκεντρική σταρ και το show της που περιλαμβάνει από κλασσικές επιτυχίες της σε ηλεκτρονικούς και folklore ήχους μέχρι παράξενα κοστούμια και οπτικά εφέ.

Μιάμιση ώρα μετά η συναυλία τελειώνει και η Bjork επιστρέφει στο ξενοδοχείο. Για ακόμα μία βραδιά μένει στο ξενοδοχείο παρέα με μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, και τον Έλληνα που της κρατά συντροφιά.

Μέτα από ακόμα μία «μεθυστική» νύχτα φτάνει η μέρα του αποχωρισμού. Η σταρ φεύγει από το ξενοδοχείο για τους επόμενους συναυλιακούς σταθμούς της, πληρώνοντας 700 ευρώ για τη διαμονή της και της υπηρεσίες του ξενοδοχείου.

Ήρθε, είδε, τραγούδησε και απήλθε λοιπόν η εκκεντρική Bjork. Οι παραξενιές της, η πολυσυζητημένη και ιδιαίτερη παρουσία της επάνω και κάτω από τη σκηνή, η συμπεριφορά της συνθέτουν την ιδιαίτερη εικόνα που έχει φτιάξει με μεγάλη επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια τόσο με τα καλά της όσο και με τις αντιφάσεις της. Μια εικόνα που άλλοι ζηλεύουν, άλλοι αποστρέφονται και που τελικά αποδεικνύει για μία ακόμα φορά πως οι καλλιτέχνες είναι ιδιαίτεροι άνθρωποι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου